Kanada göçmenlik başvurusu gerçekleştirilirken tüm adımlar ve prosedürler dikkatli atılmak zorundadır. Tüm isteyen kişiler kolaylıkla Kanada göçmenlik başvurusu gerçekleştirilebilir. Ancak adımlar ve prosedürler eksiksiz olarak yerine getirilmek zorundadır.

Kanada Kültür Merkezi, Kanada göçmenlik başvurusu alanında uzman bir kuruluştur. Kanada Kültür Merkezi ile başvurularınızı güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı Bilgi Almak İçin: https://www.kanadakulturmerkezi.com/kanadagocmenlik.html

Kanada Göçmenlik Başvurusu 2020

Yüksek yaşam kalitesi ve refah seviyesiyle dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilmektedir. Bir göçmen ülkesi olan Kanada, her yıl yeni göçmenleri ülkesine kabul etmektedir. 2020 yılı için kabul edilecek göçmen sayısının 1 milyon olacağı açıklanmıştı.

Ancak Kanada göçmenlik programlarına katılım sağlamak için kişilerin karşılaması gereken belli özellikler ve şartlar mevcuttur. Başta eğitim sonrası göçmenlik gibi benzersiz programlarda adaylara sunulmaktadır.

Kanada Göçmenlik Başvuru Şartları Nelerdir ?

Kanada göçmenlik prosedürleri temelde iki faktörden oluşmaktadır.

  1. Başvuru davetinin (Invitation to apply) alınması,
  2. Oturum izni için başvurunun gerçekleştirilmesi,

Başvuru Daveti Almak:

Başvuru daveti hakkı kazanmak için öncelikle kendimize birkaç soru sormamız gerekir: Öncelikle bekar mısınız sorusu karşımıza çıkmaktadır. Ciddi bir ilişkiniz varsa (Nişanlılık, söz) ilişkinizi kanıtlamak şartıyla bekar statüsünden çıkmış olursunuz. Ancak kanıtlamak için nişan fotoğrafları, ortak banka hesapları gibi tatmin edici ve yeterli birçok belgeye ihtiyaç duyacaksınız.

En başta eğitim seviyeniz ve iş deneyimiz başvuru daveti almanız noktasında oldukça faydalı olacaktır. Kanada göçmenlik programları referans alınarak başvuru gerçekleştiren kişiler bir havuzda toplanır. Her hafta 2000 ile 3000 arasında kişi Kanada göçmenlik programlarına kabul edilir.

Bireysel başvuru gerçekleştirilen durumlarda gerekli tüm puanı tek başınıza topluyorsunuz. fakat çift olduğunuzda prosedürde farklılık bulunmaktadır. Başvuru sahibi aynı niteliklerdeki tek başına başvuran bir kişiden daha az puan alıyor ve kalan puanı eşin tamamlaması gerekiyor.

Oturum İzni Başvurusu:

Kanada göçmenlik ve oturum izni başvurusu gerçekleştirecek kişilerde belli şartlar aranmaktadır. Nitelikli göçmenlik veya Express Entry gibi birçok farklı kategoride başvuru gerçekleştirme şansına sahiptirler. Kanada göçmenlik ve oturum iznine başvuracak kişilerde aranılan temel şartlar:

  • İngilizce veya Fransızca bilgisi,
  • Eğitim Durumunuz,
  • İş Deneyiminiz,
  • Varsa Kanada Deneyimi,

Yukarıda aranılan şartların en biri veya birkaçına sahip olmak gereklidir. Bu şartlar göz önünde bulundurularak puan toplayabilirsiniz. Özellikle Kanada’da eğitim almış kişiler göçmenlik başvurusuna bir adım önde başlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir